Ønsker du dig en lang og sund alderdom?

Vi tilbyder kostvejledning til dig i den modne alder (+60)

En fornuftig tilgang til kost og motion kan forlænge både din levetid, og ikke mindst din livskvalitet 

Bevar livskvaliteten langt ind i en sund alderdom

Selvom du er nået den modne alder, er det stadig vigtigt tænke over nogle sunde levevaner. Der er nogle ernæringstilstande, der særligt kan påvirke dit helbred, og som du bør være opmærksom på.

Undgå tab af muskelmasse og undervægt

At blive ældre behøver ikke være en forhindring i at leve et aktivt liv. Et sundt helbred er dog i høj grad med til at sætte tempoet i din hverdag, og mangler du energi og overskud sætter det en naturlig begrænsning for dine aktiviteter.

Mange ældre er småtspisende og i risiko for at tabe muskelmasse og blive undervægtige. Når måltiderne bliver få og små er det svært at få dækket sine næringsbehov, og det tærer på kroppens ressourcer. Kroppen nedbryder muskelvæv, knoglemasse og fedt for at frigive de næringsstoffer, du har behov for, for at holde dig igang. Det medfører en langsom tæring af kroppen, der resulterer i svækkelse.

Tab af muskelmasse og underernæring hos ældre er en farlig tilstand, som disponerer for sygdom og nedsætter din evne til at klare dig selv. Selv små daglige gøremål kan blive uoverkommelige.  Undervægtige ældre bliver ofte afhængige af sundhedsvæsenet, og får ofte lægehjælp og hjælp fra hjemmeplejen.

Sund alderdom, sund aldring

Læs mere om en sund kost til ældre og småtspisende her.

Undgå også overvægt

Overvægt kan i lige så høj grad belaste dit helbred som undervægt. Som hos alle andre, disponerer overvægt dig for livsstilsygdomme, så som diabetes, hjertekarsygdomme og slidgigt. Fordi du er oppe i alderen, kan din krops modstandsdygtighed være nedsat og du kan få sværere ved at bekæmpe sygdomme.

Med en forkert kost kan du desuden komme i en tilstand af både overvægt og fejlernæring. Det er særligt farligt for dit helbred, og kan ligesom ved undervægt resultere i en tæring og langsom nedbrydning af dine muskler, knogler og modstandskraft.

Hvordan har du det?

Dit daglige overskud afslører din helbredstilstand. Er du generelt træt og savner du appetit? Eller har du det modsatte problem, og synes det er svært at holde vægten nede fordi dit fysiske overskud svigter? Slås du i øvrigt med en aldersbetinget lidelse, som gør din hverdag besværlig?

Har du det godt, er der ingen grund til specielle diæter og hensyn. Du kan med fordel både forebygge og vedligeholde en allerede sund alderdom ved at spise efter Sundhedsstyrelsen 10 kostråd.

Er du derimod småtspisende, taber du muskelmasse eller er du overvægtig er der god grund til at få kostvejledning i kost til ældre med henblik på at optimere din ernæringstilstand og helbredssituation. Din læge kan også henvise dig til en diætist i forbindelse med et sygdomsforløb.

Ønsker du dig en sund alderdom med masser af energi?

Uanset om du er småtspisende eller har masser af appetit, kan vi hjælpe dig med en optimering af din livsstil. Vi fokuserer på at øge din energi og rørighed, så du kommer godt på vej mod en lang og sund alderdom. At implementere nogle sunde levevaner er aldrig for sent, og du behøver ikke  gå på kompromis med din velvære. I de fleste tilfælde vil en sund livsstil styrke din livskvalitet, og du vil føle mere energi og overskud.

Vi skræddersyr en personlig plan til dig

Vi tjekker og optimerer dine kost – og motionsvaner, og skræddersyr på baggrund af dit helbred og dine behov et personligt program. Vi tager selvfølgelig højde for eventuelle lidelser og fysiske skavanker, og vi lægger ingen planer, som du ikke føler at du kan være med til. Lider du af en sygdom, sikrer vi os at din diætbehandling hos os støtter op om en eventuel medicinsk behandling hos læge eller på sygehus. Målet er at styrke din krop, så du føler et øget overskud i din hverdag.

Livet skal leves mens man har det, og vi hjælper dig på vej mod mange aktive år sammen med din familie.

Kom ind og tag en snak

For at få et overblik over din helbredssituation, anbefaler vi at du kommer til en konsultation hos os, hvor vi gennemgår dine ønsker, behov og eventuelle begrænsninger. Vi lægger derefter i fællesskab en plan for dit videre forløb.

Vi anbefaler derfor i første omgang en indledende samtale. Pris 1195.-

Sygeforsikringen Danmark giver 250 kr. i tilskud.

Ring og bestil tid til en indledende samtale på 52301123

Læs om mulighederne for tilskud til diætbehandling

Få tilskud til diætist i København

Få mere viden om kostvejledning til vægttab

Diætbehandling af undervægt hos klinisk diætist

Vi har et godt samarbejde med Adipositasforeningen
- Landsforeningen for overvægtige

En sund alderdom for overvægtige ældre