Har du et forhøjet kolesteroltal?

Åreforkalkning er den mest almindelige hjertekarsygdom i Danmark

Man skønner at ca. 250.000 danskere har symptomer på åreforkalkning.

Forhøjet kolesterol er høje værdier af fedt i blodet

Forhøjet kolesterol betyder at du har høje værdier af fedtstoffer i blodet, hvilket øger risikoen for at udvikle hjertekarsygdomme, herunder åreforkalkning.

Forhøjet kolesterol er i sig selv ikke en sygdom, men med tiden vil disse fedtstoffer aflejres på indersiden af blodkarrene og forårsage livstruende hjertekarsygdomme.

Hvordan føles forhøjet kolesterol i blodet?

Du kan ikke mærke, hvis du blot har forhøjet kolesterol. Det betyder dog, at dit blod indeholder mere fedt end man regner for normalt

Åreforkalkning kan derimod mærkes, og kan i milde tilfælde føles som træthed, svimmelhed og koncentrationsbesvær. I alvorligere tilfælde ses blodpropper og hjertekrampe. Mærker du pludselige smerter og trykken for brystet, i hovedet eller benene, bør du søge læge hurtigst muligt. Du kan også opleve at få forhøjet blodtryk, da blodets gennemstrømning og hjertets pumpeevne kan være under pres.

Vil du sænke kolesterol naturligt?

Sund kost og regelmæssig motion er vigtige faktorer i forebygningen af hjertekarsygdomme, da det er med til at holde dit kolesteroltal nede. Er du i tvivl om hvorvidt dit kolesteroltal er for højt, kan du få tjekket det ved en blodprøve hos din læge.

Kolesterolsænkende kost er en vigtig del af behandlingen af både forhøjet kolesterol og åreforkalkning. Har du et for højt kolesteroltal, vil du derfor have stor gavn af at introducere nogle sunde levevaner, hvorefter du hurtigt vil sænke dit kolesteroltal. Det kan være en fordel at få professionel kostvejledning til forhøjet kolesterol, så er du sikker på at komme rigtigt og effektivt igang med at sænke kolesterol naturligt.

Lider du af åreforkalkning, og har du ikke allerede fået implementeret kolesterolsænkende kost i din hverdag, anbefaler vi at du snakker med din læge om hvordan kostvejledning til forhøjet kolesterol passer ind i din behandling. Du vil sandsynligvis have gavn af et forløb hos en diætist.

Få hjælp til åreforkalkning

Med kolesterolsænkende kost kan du  forebygge og reducere udviklingen af åreforkalkning. Læs mere om åreforkalkning her.

Hvad gør din læge?

Der findes endnu ingen medicin, der kan fjerne fedtaflejringen i årene, og derfor retter behandlingen sig mod at bremse udviklingen og dine symptomer.

Det er vigtigt at holde kolesterolniveauet i blodet på lave normale niveauer, og din læge vil måske i sammenhæng med kolesterolsænkende medicin tilråde dig en livsstilsomlægning med fokus på kost og motion. Her vil du have gavn af kostvejledning til forhøjet kolesterol. Professionel diætbehandling er vigtigt, så du sikrer at din livsstilsomlægning støtter op om din helbredssituation.

Ved både forhøjet kolesterol uden hjertekarsygdom og ved åreforkakning vil en kolesterolsænkende kost gavne dit helbred.

Vi hjælper dig!

Diætbehandling med kolesterolsænkende kost

Vi tilbyder professionel kostvejledning til forhøjet kolesterol og diætbehandling til åreforkalkning.

Ved forhøjet kolesterol, fokuserer vi på en kostomlægning og en øgning af dit fysiske aktivitetsniveau. Vi fokuserer på, at du via en sundere livsstil og et eventuelt vægttab, kan sænke kolesterol naturligt og derved mindske din risiko for at udvikle hjertekarsygdomme.

Har du fået konstateret åreforkalkning, vil vores diætbehandling rette sig mod at støtte op om din læges behandling.

I begge tilfælde tilrettelægger vi et personligt forløb, der sigter mod at sænke dit kolesteroltal og hvor vi tager hensyn til eventuelle fysiske begrænsninger.

Få kolesterolsænkende kostvejledning

Læs mere om forhøjet kolesterol og kolesterolsænkende tiltag her

Dedikeret tid fra både din og vores side er vigtigt for et godt forløb

Til behandling af forhøjet kolesterol med hjertekarsygdom anbefaler vi et længere forløb á 6 måneders varighed, hvor du får et skræddersyet forløb. Det er vigtigt med et længerevarende forløb, for at vurdere om de kolesterolsænkende tiltag virker og er stabile.

I milde tilfælde af forhøjet kolesterol uden hjertekarsygdom vil et kortere forløb af 3 sessioner som regel være tilstrækkeligt.

Du kan få tilskud

Vær opmærksom på at mange sundhedsforsikringer og pensionsordninger giver tilskud til et forløb hos en uddannet Klinisk Diætist. I nogle tilfælde dækker de endda hele forløbet. Det kræver blot en diagnose og en henvisning fra din læge, for at du kan få en bevilling. Læs mere om tilskudsordninger her.

Kostvejledning til forhøjet kolesterol

Vi anbefaler i første omgang en indledende samtale. Pris 1195.-

(Sygeforsikringen Danmark giver 250 kr. i tilskud.)

Ring og bestil tid til en indledende samtale på 52301123

Snak med os om et 6-måneders kolesterolsænkende forløb

Er du i tvivl om et 6-måneders forløb er noget for dig?

Vi anbefaler at du snakker med vores diætist inden du køber dit langvarige kolesterolsænkende forløb.
6 måneders-forløbet. Pris 6995.-

Sygeforsikringen Danmark giver 4 x 250 kr. i tilskud.

Du er altid velkommen til at kontakte os for yderligere information.

Ønsker du at dele udgiften til et 6-månedersforløb op i mere overkommelige bidder?

-Hør om mulighederne for ratebetaling

Du har mulighed for at tilmelde dig ratebetaling. Så trækkes raterne automatisk fra dit kort.

  • Fordelt på 2 rater á 3550 kr: 1. rate trækkes med det samme, og 2. rate trækkes automatisk 60 dage efter 1. betaling.
  • Fordelt på 6 rater á 1200 kr: 1. rate trækkes med det samme og derefter månedligt til i alt 6 trækninger.
Bemærk! Ratebetalingerne stopper efter de aftalte ratebetalinger, og du skal derfor ikke selv huske på at framelde dit kort – det sker helt automatisk.

Kontakt os for at høre mere om mulighederne for ratebetaling.