Tillykke med din graviditet

-og det lille nye familiemedlem

En sund graviditet er afgørende for at minimere dine graviditetsgener. Det vil vi gerne hjælpe dig med.

Opnå en sund vægtøgning og mindsk dine graviditetsgener

Hør kost til gravide for en sund graviditet

At være gravid er et spændende forløb, hvor din krop gennemgår utrolige forandringer. En graviditet er ikke en sygdom, men din krop udsættes i den periode for en øget belastning.

Det er helt almindeligt – og okay – at veksle mellem glæde over forløbet og frustration over kroppens pludselige gener.

Hvordan har du det i din graviditet?

Det er almindeligt at lide af graviditetsgener såsom kvalme, træthed, humørsvingninger, forstoppelse, og væskeophobninger. Graviditetsgener er resultater af de naturlige forandringer, der sker i din krop, men de er ubehagelige og kan påvirke både dit humør og dit overskud. Graviditeter er individuelle og nogle mærker intet til gener, mens andre er meget hæmmet i deres dagligdag.

Hvordan går det med din vægt i graviditeten?

Det er normalt at tage 10-15 kg på i løbet af graviditeten, hvis du er normalvægtig. De ekstra kilo fordeler sig på det voksende barn, livmoder, fostervand og moderkage, samt din øgede blodvolumen og væskeophobninger.

Det er vigtigt med en sund vægtstigning i løbet af din graviditet. Føler du, at du tager for meget på, vil det være en god ide at rådføre dig med en ekspert, da det øger risikoen for graviditetsbetinget sukkersyge, almindelige graviditetsgener og komplikationer ved fødslen.

En for lille vægtøgning kan resultere i en for lav fødselsvægt og påvirke dit barns sundhed senere i livet. Du vil som undervægtig derfor også have gavn af diætbehandling med fokus på sund kost til gravide.

Kost og motion er vigtigt – også mens du er gravid

En sund graviditet er vigtig for en god fødsel.

Du ved måske allerede, at du som gravid bør følge Sundhedsstyrelsen kostråd til gravide. Moderat motion er ligeledes vigtig for at vedligeholde muskelmasse sådan at du nemmere kan gennemgå fødslen og hurtigere genvinde styrken efter din graviditet.

Overvægt og graviditet

Man fraråder generelt at gå igang med et vægttab i løbet af en graviditet, men har du taget for meget på eller var du overvægtig inden du blev gravid, kan du have gavn af professionel kostvejledning med henblik på at følge din vægtstigning og sikre at den forbliver indenfor hensigtsmæssige rammer.

Vi hjælper dig i løbet af din graviditet

Vi vejleder dig i sund kost til gravide, så du føler dig styrket i din graviditet og kan nyde både den og senere din barsel sammen med dit barn. Du får en skræddersyet kostplan, der tager hensyn til dine særlige behov, som din krop har lige nu. Vi følger din graviditet og sikrer at din vægtøgning er sund og stabil. Vi lægger i fællesskab en motionsplan, der sigter mod at styrke din krop uden at overbelaste dig, sådan at du bliver i bedre form til at klare det marathon, som en fødsel kan være.

Nybagt mor?

Er du nybagt mor og ammer du dit barn vil du ligeledes kunne drage fordel af en kost – og motionsplan, der sikrer optimal næring til dig og dit barn og samtidigt hjælper dig hurtigt igang med en aktiv livsstil efter fødslen.

kost til gravide

Fortæl os om dine behov​​​​

Uanset hvordan du har det i dit forløb, vil vi gerne hjælpe dig med dine problemer.

Vi anbefaler i første omgang en indledende samtale, hvor vi kan vurdere omfanget af dine eventuelle gener og i samarbejde udarbejde en plan.

Indledende samtale. Pris 1195.-

Du får 250 kr. i tilskud fra Sygeforsikringen Danmark.

Ring og bestil tid til en indledende samtale på 52301123

Har du brug for hjælp efter din graviditet?

Har du svært ved at komme af med de sidste kilo efter fødslen? Vi kan hjælpe dig med et sundt og varigt vægttab. Læs mere om vores vægttabsforløb her.

Vær også opmærksom på, at du efter din graviditet skal tænke over kosten for både dig og dit barn. Kontakt os, hvis du har spørgsmål.