Mave -og tarmproblemer
- danskernes skjulte lidelsesfælle


Er du hæmmet i din hverdag? 

Mave -og tarmproblemer er nogle af de mest almindelige lidelser i dag. Du er derfor bestemt ikke alene!

Lider du af oppustet mave, mavesmerter, hård mave, diarre eller forstoppelse?

– Så er du bestemt ikke alene. Selvom mave – og tarmproblemer oftest er tabu, er det langt hyppigere end de fleste tror. En tredjedel af Danmarks befolkning lider af gener i mave og/eller tarm, såsom irritabel tyktarm, fødevareintolerance, fødevareallergi og midlertidige årsager til tarmproblemer såsom graviditet.

Mave – og tarmproblemer giver nedsat livskvalitet

Problemer med mave og tarm kan være en ubehagelig eller direkte smertefuld forstyrrelse i hverdagen. Typiske komplikationer er forstoppelse eller diarre, der kan vise sig som hyppig luftafgang, oppustet mave, sure opstød, kvalme, smerter, hyppig og pludselig afføringstrang, eller evt. flere dage mellem toiletbesøg. Nogle oplever kun enkelte gener, mens andre lider af flere symptomer dagligt.

Vi hjælper dig af med dine gener

Vi ved hvor svært det kan være at leve med gener i mave – og tarm. Derfor fokuserer vi vores behandling, så du hurtigst muligt slipper for mavesmerter ved toiletbesøg, uregelmæssige afføringer, og ikke længere skal tænke over hvorvidt du føler at du kan deltage i sociale sammenhænge af frygt for oppustet mave, luftafgang og mavesmerter i forbindelse med måltider.

Få men fokuserede konsultationer er oftest nok

Uanset graden af dine mave – og tarmproblemer, kan en fokuseret kostomlægning mildne eller helt afhjælpe problemet i de fleste tilfælde. Vi kortlægger dine nuværende kostvaner og spisemønstre, så vi kan designe en personlig kostplan, der på bedste vis støtter op om din helbredssituation.

I mange tilfælde vil et forløb af tre sessioner være tilstrækkeligt for at du mærker en klar forbedring.

Lider du af irritabel tyktarm følger vi dig tæt og spørger ind til dine vandskeligheder ved toiletbesøg. Dette er med henblik på at hjælpe dig så godt som muligt. Du bestemmer naturligvis selv hvor meget du vil dele med din behandler. Vi er her for at hjælpe dig, og det er vigtigt at du føler dig tryg hos os.

Som din sundhedsfaglige behandler, er vi omfattet er loven om patientfortrolighed. Du kan derfor føle dig tryg i at kun du og din behandler har adgang til din journal. Læs mere om din beskyttelse under Patientfortroligheden nederst på siden.

Lider du af fødevareintolerance vil vi lave en detaljeret kortlægning af dine spisemønstre og du vil blive bedt om at kostregistrere dine måltider over nogle få dage. Det er vigtigt at du registrerer din kost så korrekt som muligt, så vi kan blive klogere på din fødevareintolerance og igangsætte en diætbehandling, der passer til dig.

Til behandling af irritabel tyktarm

Irritabel tyktarm kan give et komplekst sygdomsbillede, hvilket kan gøre diagnosen vandskelig at stille. Måske har du allerede været til gentagne undersøgelser i Sundhedssystemet, og mens dine gener er meget virkelige, har du endnu ikke fået en ordentlig diagnose.

Der er dog ingen tvivl om at diætbehandling er en meget effektiv behandling af irritabel tyktarm.

Vi anbefaler i første omgang en indledende samtale med henblik på at afklare dine symptomer og dit videre forløb. Pris 1195 kr.

Sygeforsikringen Danmark giver 250 kr.  i tilskud.

Bestil tid på 52301123

 

Kontakt os, hvis du  er i tvivl om diætbehandling vil gavne dig.

Til behandling af fødevareintolerance

Vi anbefaler i første omgang et forløb bestående af 1 indledende samtale og 2 opfølgningskonsultationer. Vi starter med at kortlægge dine spisemønstre og kostvaner med henblik på at blive klogere på din fødevareintolerance. Du får en foreløbig kostplan med hjem samt kostregistreringsskemaer, som vi gennemgår og følger op på til de efterfølgende konsultationer.

Forløb af 3 sessioner. Pris 2000 kr.

Sygeforsikringen Danmark giver 3 x 250 kr. i tilskud til dette forløb.

Bestil tid på 52301123

Til behandling af forstoppelse

Forstoppelse kan opstå som et led i sygdommen irritabel tyktarm eller af andre årsager, herunder eksempelvis kostbetinget eller pga. graviditet.

Til behandling af forstoppelse anbefaler vi forstoppelses-forløbet a 3 sessioner, bestående af en indledende samtale samt 2 opfølgninger.

Pris 2000.-

Ved graviditet og forstoppelse anbefales et særligt forløb, der sikrer optimal ernæring for mor og barn. Læs mere om det her.

 Sygeforsikringen Danmark giver 3 x 250 kr. i tilskud til dette forløb.

Bestil tid på 52301123

Til behandling af diarré

Til behandling af diarre og uspecifikke gener i mave-tarm anbefaler vi i første omgang en indledende samtale. Pris 1195.-

Husk – Sygeforsikringen Danmark giver 250 kr.  i tilskud.


Ring og bestil tid på 52301123

Hvis vi i fællesskab beslutter, at du vil have gavn af et videre forløb, tilbyder vi efterfølgende forløbet med rabat.

Du er beskyttet af Patientfortroligheden

En Klinisk Diætist er som andre sundhedsfaglige underlagt Sundhedsloven

Som beskrevet i Sundhedsloven, må din behandler ikke dele personfølsomme oplysninger med andre end dig. Vi fører journal over dit forløb, således at vi kan sikre os at du får den optimale behandling. Din journal ligger beskyttet i vores journalsystem og er ikke tilgængeligt via online medier. Bemærk, du har aktindsigt og kan til alle tider kræve at få indblik i din journal. Snak med din behandler, hvis du ønsker aktindsigt.

Du kan derfor føle dig sikker i at alle oplysninger, som du deler med din behandler, forbliver fortrolige.