Derfor skal du have Omega 3 fedtsyrer, når du bliver ældre

Ældre dame

Dette indhold er sponsoreret

Der er mange fordele ved Omega 3-fedtsyrer, især når du bliver ældre. Omega 3-fedtsyrer findes blandt andet i fiskeolie. Læs med her, og bliv klogere på hvorfor det er en god idé at få nok Omega 3-fedtsyrer, når du bliver ældre.

Sådan tilfører du mere Omega 3 til din kost

Omega 3 er en vigtig byggesten for kroppen og kan blandt andet findes i fiskeolie. Det er dog ikke alle, der spiser fisk hver dag, og derfor kan det være svært at få nok Omega 3. Den letteste måde at tilføje mere Omega 3 til din kost er ved at tage fiskeolie med omega 3-fedtsyrer fra bodylab.dk i form af kapsler. På den måde behøver du ikke fokusere på, om du spiser nok fisk, og du får alligevel den mængde Omega 3, som din krop har brug for.

Hvilke sundhedsmæssige fordele har Omega 3 fedtsyrer for ældre?

Omega 3 fedtsyrer har en række sundhedsmæssige fordele, som er særligt gavnlige for ældre. For det første kan Omega 3 fedtsyrer hjælpe med at forebygge sygdomme som Alzheimer og demens. Omega 3 kan hjælpe med at forbedre hukommelsen. Yderligere kan Omega 3 fedtsyrer også have en positiv effekt på hjertet, da de kan sænke blodtrykket og dermed reducere risikoen for hjerte-kar-sygdomme, hvilket reducerer risikoen for at udvikle demens. Endelig kan Omega 3 fedtsyrer også være med til at styrke knoglerne, da de kan øge densiteten af knoglerne, og dermed reducere risikoen for at udvikle osteoporose. 

Omega 3 og dine led – hvordan det kan forebygge stive led

Omega 3 er en vigtig faktor for at have sunde led. Omega 3 har en antiinflammatorisk effekt og kan derfor være med til at forebygge stive led og ledhævelse. Omega 3 findes typisk i fiskeolie, men kan også findes i nogle vegetabilske olier såsom hørfrøolie og valnøddeolie, men det er sværere for kroppen at omdanne. Det anbefales derfor at indtage omega 3-fedtsyrer, der kommer fra fisk, enten som kosttilskud eller fra fede fisk såsom laks, ørred eller sardin. For at få den optimale effekt af omega 3, anbefales det at man spiser ca. 250-300 mg dagligt. Forebyggelse af stive led er især velegnede til ældre mennesker, da alderen ofte er en faktor, der kan medvirke til stive led.

Det er ikke kun for at holde sig sund og rask, men også for at undgå aldersrelaterede problemer, at man bør spise fiskeolie eksempelvis fra bodylab.dk eller indtage andre former for omega-3 fedtsyrer. Der er mange fordele ved omega 3 fedtsyrer og derfor kan du med fordel supplere din kost op med fiskeolie kapsler.