Kæmper du med restitution efter træning?

Ømme fødder

Sponsoreret indhold

Træning og motion kan have utallige fordele for vores fysiske og mentale velbefindende, men vejen til disse er ikke altid jævn. En fælles udfordring, som mange mennesker støder på, er at opnå en ordentlig restitution efter træning. Dette kan vise sig på forskellige måder, herunder muskelømhed, træthed og søvnproblemer. Uden en ordentlig restitution kan det være svært for den enkelte at nå det ønskede mål for vedkommendes træning. 

Heldigvis findes der en række metoder til at opnå en bedre restitution. Den rigtige mængde væske og de rigtige måltider, sammenlagt med den rette mængde af hvile, kan tage en langt hen ad vejen, men hvis man døjer med ømme muskler, skal der noget ekstra til. Her kan en massage gun være en rigtig god løsning. Hvis du vil vide mere om, hvad du kan gøre for at forbedre din restitution, så læs med herunder. 

Restitution er lige så vigtigt som din træning

Rigtig mange danskere har fået øjnene op for alle de fordele, det giver at træne eller motionere regelmæssigt. Der er dog samtidigt mange, som ikke er klar over, at det at restituere ordentligt faktisk er lige så vigtigt som det at motionere og træne. Det betyder, at de med glæde tager løbeskoene på, finder cyklen frem eller tager ned i træningscentret og træner igennem, men slet ikke har fokus på at restituere på den rigtige måde efterfølgende. 

Dette er en skam, da manglende restitution ikke blot kan føre til skader, men også have en negativ indvirkning på ens træningsudbytte. Af følgende grund er det alfa og omega, at man prioriterer sin restitution meget højt. Det betaler sig. I bund og grund skal du tage din restitution lige så seriøst som din træning. 

Sådan optimerer du din restitution

Når det kommer til at optimere sin restitution, så er et af de første områder, man bør kigge på, sin ernæring. Den rette kost og den rette mængde væske er det, der ligger fundamentet for, at din krop kan restituere på den bedste måde. Det er vigtigt at holde sig hydreret, da det hjælper med at genoprette og reparere musklerne. Mange er ikke klar over, at træning med vægte faktisk går ind og forsager revner i musklerne. Dette er ikke en form for skade, men en naturlig reaktion på at blive aktiveret igen og igen. Ved at blive revet i stykker og efterfølgende gro sammen igen, ved hjælp af en ordentlig restituering, så vokser musklerne i størrelse, for hver gang man træner dem.