Tandkroner: En behandling der er til at betale

Sunde tænder

Dette indhold er sponsoreret

Har du en beskadiget tand, kan en behandling med tandkrone forbedre dine tænder markant. Behandlingen er meget effektiv, men også ofte dyr. Dog kan du hos nogle tandlægeklinikker finde tandkroner der er til at betale, så du kan få dit selvsikre smil tilbage. Har du tandlæge Søborg, er der god hjælp at hente, uanset om du skal have tandkroner, tandproteser, en tandbro eller en rodbehandling.

Hvad er en tandkrone?

En tandkrone er en kunstigt fremstillet “skal”, der kan sættes uden på en eksisterende tand for at styrke den. En tandkrone dækker over hele den synlige del af din tand, og den kan være lavet af forskellige materialer. De mest almindelige typer af tandkroner er lavet af porcelæn eller plastik. Procelænkronen er typisk dyrere end plastik, så hvis prisen er en vigtig faktor for dig, kan du overveje at få lavet tandkronen af plastik. Du kan få lavet tandkroner hos tandlæge Søborg til en overkommelig pris. 

Hvornår skal man have en tandkrone?

Hvis du har en defekt eller beskadiget tand, kan en tandkrone være den rette løsning for dig. Den hjælper med at styrke tænderne og forbedre udseendet på dem.

En tandkrone kan være nødvendig, hvis en tand er så skadet eller ødelagt, at den ikke længere kan repareres med en almindelig fyldning. En tandkrone kan også være nødvendig, hvis der er for meget af den originale tand mangler – eksempelvis, hvis du har knækket en tand.

En tandkrone vil typisk blive lavet af porcelæn eller plastik, og den vil blive formet som en kop, der passer perfekt over den originale tand. Tandkroner holder i mange år, men de kan blive slidte med tiden og vil typisk skulle udskiftes hvert 10-15 år. Din tandlæge kan hjælpe dig med at finde ud af, om tandkronen er det rette valg – eller om du skal have en tandbro eller tandproteser.

Hvordan kan man forebygge tandbehandlinger? 

De fleste mennesker vil helst undgå at skulle få foretaget større tandbehandlinger, da det i længden kan blive dyrt. Derfor er det vigtigt at passe på sine tænder, mens de stadig er sunde. Det kræver en god mundhygiejne, der fremmes ved at børste tænder to gange om dagen med en flourholdig tandpasta, og hvis man desuden bruger tandtråd regelmæssigt. 

Dog er der forskel på, hvor stærke tænderne er rent genetisk. Så selvom man passer sine tænder godt derhjemme, skal man få lavet et tandeftersyn regelmæssigt – gerne en gang om året. Dermed kan tandlægen se eventuelle problemer, før de bliver så store, at der skal en rodbehandling, en tandbro eller tandproteser til. Og så er det vigtigt at reagere hurtigt, når problemerne melder sig – også selvom det kræver en rodbehandling eller en tandkrone.