Dette udstyr skal du bruge som vinterbader

Vinterbadning

Sponsoreret

I bund og grund er der ikke behov for andet end et håndklæde og en masse viljestyrke, hvis du vil i gang med at vinterbade. Alligevel er det et udvalg af udstyr, der kan gøre det til en bedre oplevelse. Derfor er det naturligvis værd at investere i noget af det, du bliver præsenteret for herunder.

#1: Et godt håndklæde

Efter du har været i de kolde vand, er det vigtigt, at du hurtigt bliver tør. På den måde kan du hurtigere få varmen igen. Derfor er det alfa og omega, at du husker at have et godt håndklæde med på stranden eller havnen. Sørg for at vælge et stort håndklæde, der kan dække det meste af kroppen.

#2: En varm badekåbe

Din krop skal helst gerne kunne varmes op med det samme, når du kommer op ad vandet. Du kan tørre dig med et håndklæde, men det holder dig ikke varmt. Dette kan du derimod opnå med en badekåbe, som sikrer, at din krop mødes af en varm og rar følelse efter en tur i vandet.

#3: Husk en badehætte

Op mod 70 % af din samlede kropsvarme forlader kroppen gennem hovedet. Derfor kan det være en stor fordel at have en badehætte på, når du hopper en tur i den store balje. Det gør gældende, uanset om du har planer om at have hovedet under vand eller ej.

#4: Hold hænderne varme

Når kroppen kommer i kontakt med koldt vand, sørger den selv for at sænke blodtilførslen til de ydre dele af kroppen. Årsagen til dette er, at den prioriterer at holde gang i de mest vitale kropsdele. Derfor kan du ende med at få kolde hænder, hvorfor det er en fordel at beskytte dem med handsker i neopren.

#5: Slip for kolde fødder

Når du træder ud i vandet, kan du med det samme mærke, at det er koldt for dine fødder. Derfor er det også noget af det første, der bliver meget koldt, når du vinterbader. Faktisk kan det blive så koldt, at det giver smerter i fødderne, hvorfor det er en god idé at beskytte dem.Dette kan du gøre på flere måder, men det er en fordel at investere i et par gode vinterbade sko. Disse sko skal helst være lavet i neopren, da det er et materiale, der kan holde den værste kulde væk. Samtidig er sådanne sko også lavet til at sikre, at du står bedre fast på badetrappen, når du skal i eller op ad vandet.