Kæmper du, eller en du kender, med et alkoholmisbrug?

Vin i glas

Dette indhold er sponsoreret 

Alkoholisme er en meget udbredt sygdom i Danmark, og er ofte årsag til for tidlig død, fordi alkohol bidrager til udviklingen af forskellige kræftformer og andre alvorlige sygdomme. Faktisk kan ca. 3.000 dødsfald om året relateres til alkohol, enten direkte eller som indirekte årsag til dødsfaldet. Et alkoholmisbrug kan ramme alle mennesker i alle sociale lag, og er et problem, der mere udbredt end mange tror. Det er tragisk at være pårørende til en med et alkoholmisbrug, for det er ofte, at alkoholikeren ikke vil anerkende, de er syge eller har et problem. Hvis du kender en alkoholiker, eller tror du har alkoholmisbrug, kan du få hjælp til en alkoholbehandling hos Behandlingscenter Søby Park

Hvornår har man et alkoholmisbrug? 

En alkoholiker er en person, der har et misbrug af alkohol og derfor er blevet afhængig. Når man har et alkoholmisbrug, vil det vise sig gennem 6 symptomer, man bruger til at stille diagnosen med. Symptomerne er, at alkoholikere ikke kan styre sit alkoholindtag, har en høj tolerance, trang til alkohol og får abstinenser, hvis de ikke drikker. Et symptom er også, at alkohollen spiller en meget dominerende rolle i deres liv, og bliver vigtigere end f.eks. familie, arbejde og fritidsinteresser, samt at man fortsætter med at drikke, selvom man er klar over de negative konsekvenser. Når man opfylder 3 af symptomerne, har man et misbrug og har brug for akut alkoholbehandling. 

Akut alkoholbehandling med Minnesota modellen

Der findes mange former for akut alkoholbehandling, men Minnesota modellen er den mest udbredte. Den består af 12-trin. Før den egentlige alkoholbehandling kan gå i gang, skal alkoholikeren afruses og behandles for akutte fysiske symptomer. Minnesota modellen bygger på troen på, at alkoholikeren selv kan hjælpe sig ud af sit misbrug, ved at at gøre dem bevidste om deres misbrug. Ved at benytte forskellige former for terapi og undervisning, for eksempel gruppeterapi, individuelle samtaler, undervisning i sygdommens natur, meditation og praktiske opgaver, får alkoholikeren værktøjer til selv at komme ud af misbruget og få et god liv uden alkohol. 

Fordele ved et alkoholbehandlingscenter

Hvis du er pårørende til en alkoholiker, har du måske forsøgt at tale om misbruget med din kære. Men at komme ud af et alkoholmisbrug er noget, der kræver professionel hjælp. Ofte skal der endda en professionel bistand til, for at få alkoholikeren til at forstå, at der er brug for akut alkoholbehandling  – en såkaldt intervention, hvor du fysisk og konkret får hjælp til at overbevise personen med misbruget om, at behandling på et alkoholbehandlingscenter er en god idé. Efter behandling på et alkoholbehandlingscenter vil din pårørende få livsglæden tilbage og værktøjer til at håndtere misbruget i fremtiden.