MR Scanning – Opdag alvorlig sygdom tidligt

Mr scanning med læge og assistent

En MR scanning er en undersøgelse som bruges til at screene ellers raske mennesker for ondartede sygdomme. MR er en forkortelse for magnetisk resonans, og det er en metode til at få taget en lang række billeder af kroppens indre. Undersøgelsen gør det muligt at opdage alvorligt sygdomme på et meget tidligt stadie, og derfor samtidig at sætte ind med behandling tidligt.

Det er nu blevet muligt for private at købe en MR scanning. På den måde kan du selv bestille en MR undersøgelse, hvis du gerne vil få undersøgt din krop for sygdomme.

Læs mere om og bestil en MR scanning her (reklame)

MR scanning pris og hvor kan man som privatperson blive undersøgt?

I Aarhus har en lægeklinik specialiseret sig i MR helkropsundersøgelse. Klinikken hedder helkropsMR og har erfarne radiologer tilknyttet. Klinikken tilbyder forskellige scanninger, og du kan se priserne fra HelkropsMR herunder.

  • Fuld MR scanning (helkropsscanning): 12.500 kr. inklusiv moms.
  • Prostata: 4.500 kr. Momsfritaget hvis du har symptomer.
  • MR scanning af en enkelt region som eksempelvis knæ eller lænderyg: 2.950 kr. Momsfritaget hvis du har symptomer.

Dertil kommer at du kan få tilskud til en MR scanning fra Sygeforsikringen Danmark gruppe 2 på op til 2.000 kr.

Du kan læse mere om og eventuelt bestille en MR undersøgelser ved at klikke på banneret herunder.

reklame

Du kan altså nemt betale dig fra at få en helkropsundersøgelse, hvis du befinder dig i nærheden af Aarhus såsom Viborg eller Horsens. Det kan selvfølgelig være en undersøgelse som også er værd at rejse efter, hvis du eksempelvis bor i København, Odense eller Aalborg.

Dette kan du få scannet med MR

En MR scanning kan påvise forskellige ting alt efter hvad der scannes. I løsningen ovenfor var der tale om helkropsundersøgelse, men ofte vil man få en scanning af en bestemt region. Det kan være hjerte, hjernen eller ryggen for at nævne et par eksempler.

En MR scanning af ryggen kan eksempelvis påvise diskusprolaps, betændelsessygdom, svulster, dessemineret sclerose og medfødte skader. En scanning af hjertet vil afdække hjertets opbygning og vise svagheder i muskulaturen. Derudover vil den afsløre svulster, blodpropper og indsnævringer i blodkar. En MR scanning af hjernen vil vise hjerneblødninger, blodpropper, aneurismer (udposning af blodårer), hjerneinfarkter og svulster.

For nærmere viden om mulighederne ved en MR scanning henvises til mere specialiserede hjemmesider om radiologi og MR scanning. Afkodning af resultaterne kræver en erfaren radiolog, som kan forstå billederne.

Sådan foregår en MR undersøgelse

En MR undersøgelse foregår i en MR scanner. De fleste er åbne, hvor du kan ligge behageligt på ryggen under scanningen. Der vil være støj og bankelyde, så det en god ide med ørepropper eller musik i høretelefoner. Du bliver naturligvis hjulpet på plads. Under scanningen er det vigtigt at du ligger helt stille og forholder dig i ro.

Personalet har kontakt med dig og kan se dig under hele forløbet. I har her også mulighed for at tale sammen under de 20 – 45 minutter som undersøgelsen normalt varer.

En MR scanner indeholder en kraftig magnet, og derfor er det vigtigt at I får sikret at du ikke har metalgenstande på dig under undersøgelsen. Enkelte personer kan opleve klaustrofobi under en MR scanning, og her er det muligt at få beroligende medicin.

Generelt anbefales det at gravide venter med at få en MR scanning til efter graviditeten. Især i de første 3 måneder af en graviditet skal man helst undgå MR scanning.

Betal din MR scanning i portioner

Prisen på en privat bestilt MR scanning kan være for meget for mange til at betale på én gang. Derfor kan du vælge en klinik som HelkropsMR, som tilbyder at betale din MR scanning på afbetaling.

Her kan du vælge at betale tilbage i faste månedlige rater over 10 måneder eller 20 måneder. Begge modeller er rentefri, men der er dog et stiftelsesgebyr. De samlede kreditomkostninger ved lån til helkrops MR scanning med tilbagebetaling over 10 måneder er 499 kr. og det giver en ÅOP på 9%.

Bestil din MR scanning i dag, hvis du vil have bedre vished omkring din sundhed.

Sundt-Helbred

Skal se-nyheder