Få en professionel behandling af misbrug

Piller på bord

Har din læge udskrevet opioider som for eksempel Dolol, Tramadol, Oxycontin eller Fentanyl til dig i forbindelse med et traume eller en operation? Så bør du passe godt på at du ikke går hen og oparbejder en afhængighed af pillerne.

Hvorfor bliver man afhængig af opioider?

For at forstå hvorfor opioider er et afhængigheds skabende stof, skal vi lidt tilbage i historien. Før i tiden anvendtes fortrinsvis rene morfin præparater i forbindelse med smertelindring. Disse præparater blev siden hen vurderet som problematiske idet de var under mistanke for at skabe afhængighed hos patienterne.

I løbet af de seneste årtier er morfin præparater blevet afløst af de såkaldte opioider – syntetisk fremstillede præparater, som emulerer opiaternes virkning. I følge producenter af opioider så som Oxycontin skulle disse være knap så afhængighedsskabende som opiaterne.

Dette har dog siden hen vist sig ikke at holde vand. Opioider emulerer nemlig ikke kun den muskelafslappende og smertelindrende effekt, men medfører også en behagelig euforisk rus. Samtidig danner kroppen lynhurtigt tolerans over for opioider, hvilket betyder at man skal bruge mere og mere af stoffet for at opnå den ønskede effekt.

Selv når smerterne er væk, vil kroppen kræve opioider for overhovedet at kunne fungere. På et vist tidspunkt vil målet med indtaget ikke være hverken smertelindring eller rus, men at holde de aldeles rædsomme opioid abstinenser fra livet.

Her vil patienten typisk være oppe på en daglig dosis som under normale omstændigheder ville kunne slå flere voksne mennesker ihjel. Men fordi kroppen har vænnet sig til stoffet, vil den stedse kræve mere. Og så er man ude i et decideret pillemisbrug.

Hvordan kommer jeg ud af en opioid afhængighed?

Den mest effektive måde hvorpå du kan lægge et opioid misbrug på hylden er gennem en professionel misbrugsbehandling. Hvis du vælger et behandlings forløb på fem til seks uger hos behandlingscenteret A Misbrugsbehandling, er du garanteret en på en og samme tid professionel og empatisk behandling, som er tilpasset dine behov.

Uanset om du har oparbejdet et svært misbrug af receptpligtig medicin, hash, kokain, alkohol eller andre substanser, vil du hos A Misbrugsbehandling kunne finde en behandling som passer til dig. Du kan vælge en ambulant behandling, som finder sted uden for arbejdstid, og som lader dig passe dit liv mens du er i afvænning.

Hvert behandlings forløb er fulgt op af effektiv tilbagefaldsbehandling, og du kan som klient hos A Misbrugsbehandling altid få den hjælp, du behøver – se hjemmeside for flere detaljer.