Tandretning for voksne – på en usynlig måde

Tandbøjle

Dette indhold er sponsoreret

Flere og flere voksne er begyndt at vælge at få tandregulering. Dette skyldes blandt andet, at der er kommet nye behandlingsmetoder, der gør det muligt at få tandregulering på en mere usynlig måde. Læs med her – og bliv klogere på usynlig tandretning.

Hvilke fordele er der ved Invisalign? 

Invisalign er en tandretning for voksne, der giver mulighed for at få rettet tænder uden brug af klassiske togskinner. Med Invisalign behandling undgår du de gener og den usikkerhed, der kan være forbundet med at have togskinner. Samtidigt kan togskinner give anledning til irritationer i munden og ømme tænder. Med Invisalign undgår du disse gener, da Invisalign ikke irriterer din mund eller tænder på samme måde som metal. Derudover er en Invisalign bøjle usynlig, hvilket gør den mere diskret.

Sådan fungerer Invisalign – tandregulering på en diskret måde

En Invisalign-behandling begynder med, at tandlægen laver en 3D-scanning af dine tænder. Derefter udarbejdes der en behandlingsplan, hvor der bliver lavet en række virtuelle billeder af, hvordan dine tænder vil se ud undervejs i behandlingen. Når behandlingsplanen er klar, fremstilles der en serie af Invisalign-skinner, som er tilpasset netop din mund. 

Du skal bruge hver skinne i ca. to uger, inden du skifter til den næste i rækken. Sammenlagt vil behandlingen vare mellem ni og atten måneder, men det kan variere. I starten kan det være lidt ubehageligt at have de nye skinner i munden, men efterhånden som du vænner dig til dem, vil det blive mere og mere behageligt. 
 

Kan alle få usynlig tandregulering?

Usynlig tandregulering er en behandling, der kræver, at man har visse forudsætninger for at kunne få den. Først og fremmest skal man have plads til reguleringen. Du kan med fordel tage en snak med din tandlæge om, hvorvidt din mund er egnet til at få usynlig tandregulering. 

Derudover skal man have ro i kæben, hvilket vil sige, at man ikke må have sygdommen KFO (kronisk forbigående osteomyelit), som er en infektion i kæbeknoglen. Endeligt skal man vurdere sin egen motivation for behandlingen – altså om man selv vil vedligeholde den usynlige tandregulering og passe godt på den. Hvis du opfylder disse forudsætninger, kan du blive behandlet med Invisalign.

Mange voksne går med tanken om at få rettet tænder, men de synes ikke, at det er nødvendigt og besværligheden værd at skulle være nødsaget til at have en klodset togskinne i munden. Med en Invisalign behandling er det muligt at få rettet tænderne usynligt og dermed undgå den klassiske metalskinne.