Gode grunde til at vælge kontaktlinser i stedet for briller

Kontaktlinse

Har en synstest vist, at du har nedsat synsevne, skal du investere i enten briller eller kontaktlinser. Da der er fordele og ulemper forbundet med begge dele, kan det dog være svært at vælge. Netop af denne grund er det afgørende, at du tager dig god tid til at vælge.

Overvejer du at bruge kontaktlinser fremfor briller, vil du sandsynligvis gerne høre nærmere om fordelene. Er det tilfældet, er du havnet på den rette side. Herunder kan du nemlig læse om nogle af årsagerne til, hvorfor du skal vælge kontaktlinser.

1. De giver dig fri bevægelighed

Er det vigtigt for dig, at din bevægelighed er intakt, er briller ikke det rette for dig. Derimod vil du være bedre stillet med kontaktlinser, da de netop udmærker sig på dette punkt. Da de blot skal placeres i øjnene, kommer de ikke til at begrænse dig på nogen måde.

Dette kan være en klar fordel, hvis du dyrker meget intens sport. Her er der en fare for, at dine briller tabes eller ødelægges i et sammenstød. Det kan også være, at du er håndværker, og derfor værdsætter at have fri bevægelighed i dagligdagen.

2. Kan bruges sammen med sol- og skibriller

Når du køber briller, skal du også huske, at du skal bruge styrke i andre former for briller. Det vil sige, at du også er nødt til at købe solbriller, skibriller m.v. med styrke. Ser du dig helst fri for dette, skal du vælge kontaktlinser, da du dermed kan undgå dette.

På denne måde kan du nemt skifte mellem ski- og solbriller, uden at tænke over styrke i glasset. Ganske vist findes der f.eks. skibriller, der kan sidde ud over normale briller. Disse er dog ofte ikke behagelige at have på, hvorfor kontaktlinser ses som en bedre løsning af mange.

3. Du får ikke ændret dit udseende

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der især er én grund til, at mange ikke vil have briller; de vil ikke ændre på deres udseende. Hvad enten man vil det eller ej, så kommer man til at se anderledes ud, når man får briller. Det vil mange gerne undgå, og det kan da også lade sig gøre.

Hvis du helst vil være fri for at ændre på dit udseende, for at kunne se bedre, så køb kontaktlinser. Med kontaktlinser vil der intet ske med dit udseende. Til gengæld skal du vænne dig til, at du skal tage dem i og ud hver dag. Dette får mange til at skifte dem ud med briller på sigt.