Briller vs. kontaktlinser – hvad skal jeg vælge?

Briller i optik

Sponsoreret indhold

Har du nedsat syn, så har du brug for enten kontaktlinser eller briller, så dit dårlige syn ikke længere er til gene i det daglige. Det betyder, at du skal gøre op med dig selv, om du vil have det ene eller det andet – der er nemlig ikke ét valg, der er det rette for alle.

Valget mellem briller og kontaktlinser er svært, og er langt hen ad vejen noget, der kommer an på smag og behov. Der er nemlig fordele og ulemper forbundet med begge dele, hvorfor du ud fra disse skal vurdere, hvilket valg der er det rette for dig.

Kontaktlinser har både fordele og ulemper

Kontaktlinser har den klare fordel, at de giver dig fri bevægelighed. Det gør, at du kan bruge dem til alle former for sport og aktiviteter. Dyrker du meget sport, eller har du et arbejde, der kræver stor fysisk aktivitet, kan kontaktlinser derfor være et godt valg.

En anden fordel er, at de kan bruges sammen med solbriller uden styrke. Det samme er tilfældet, hvis du bruger ski- eller cykelbriller, da du heller ikke her har brug for glas med styrke. Udseendet spiller også ind for mange, da de ikke ønsker at gå med briller.

Kan være ubehagelige

Det er vigtigt at nævne, at det kan være ubehageligt at bruge kontaktlinser. Det er især tilfældet, hvis du har allergi eller anden sygdom, der påvirker dine øjne eller luftveje. Er det tilfældet, vil det som regel være en god idé at undgå kontaktlinser.

Du skal endvidere være opmærksom på, at kontaktlinser ikke kan korrigere for nær så mange bygnings- og synsfejl, som briller kan. Det betyder, at det ikke er alle, der overhovedet har muligheden for at vælge kontaktlinser.

Briller kan korrigere flere synsfejl

Briller er det rette valg for mange, da de er i stand til at korrigere for langt flere syns- og bygningsfejl. For mange vil det derfor være det eneste rigtige valg, da det ikke er sikkert, at de kan finde linser, der kan korrigere de syns- og bygningsfejl, der er behov for.Briller har dog også ulemper, da de ikke altid er praktiske, hvis man dyrker sport. Mange oplever også, at de er til gene i koldt og vådt vejr, da de kan dugge til. Ønsker du mere rådgivning om, hvad du skal vælge, kan du vælge at lægge vejen forbi Sundhedscentrets Optik.