Dette indhold er sponsoreret
Karsprængninger er en type blodkarskade, der opstår, når blodkarrenes vægge beskadiges, som regel som følge af et traume. Dette kan medføre, at blodkarrene lækker eller brister, hvilket kan føre til alvorlige blå mærker og hævelser. Karsprængninger opstår ofte på benene, fordi de er modtagelige for traumer, især under sportsgrene med slag, f.eks. løb og spring. Desuden er benene ofte udsat for gentagne skader, som kan skade blodkarrene med tiden.
Når det kommer til behandling af karsprængninger på ben, så omfatter det typisk hvile og behandling med is, men i mere alvorlige tilfælde kan det være nødvendigt med sklerosering. Bloom Copenhagen er en af de klinikker, der har speciale i sklerosering. Med denne type behandling vil det ofte være muligt at reducere karsprængninger med 70-80 % ifølge klinikken.
Hvis du døjer med denne form for skade, så er der meget, du selv kan gøre, men hvis dette ikke er nok, så skal du altid tage en snak med din læge, for at finde ud af hvad den bedste behandling er for dig. Alt dette kan du læse mere om i denne artikel, så du dermed får de bedste forudsætninger for at blive rask.
Dette kan du selv gøre
Der er en række ting, du selv kan gøre for at hjælpe med at behandle karsprængninger på dine ben. Start med at hæve dine ben ved at lægge dem op på kanten af en sofa eller ovenpå en pude. Derudover kan kompressionsstrømer også være en stor hjælp. Du bør også undgå at gå eller stå i lang tid af gangen, ligesom at det er godt at motionere regelmæssigt, så du på den måde kan forbedre din blodcirkulation i benene. Alt dette kombineret med en sund og varieret kost er det bedste, du kan gøre for dig selv.
Sådan finder du en god læge til at hjælpe dig
I Danmark har vi alle sammen en læge, men det er ikke, der har en læge, som har erfaring med dette specifikke problem. Derfor kan det være nødvendigt, at man skal ud og finde en ny læge. Deres erfaring med dette problem kan være præcist det, som du har brug for, for at blive hjulpet videre. Når du skal finde en anden læge, så skal du gribe det korrekt an.
Tal med din læge
Hvis du skal finde en specialist eller en anden læge, som kan hjælpe dig med din lidelse, så skal du altid starte med at tale med din egen læge. Vedkommende vil ikke blive fornærmet over, at du beder om en henvisning til en specialist, som din læge ikke selv har erfaring med. Din læge har dit helbred som førsteprioritet, så hvis vedkommende ikke kan hjælpe, vil han eller hun finde en, der kan.