Sådan hjælper du bedst dit barn med børneeksem

Dreng der kløer på ryggen

Dette indhold er sponsoreret

Vi kan ikke komme udenom, at man som forældre vil blive udsat for en eller flere situationer, hvor ens barn vil blive ramt af sygdom eller får behov for hjælp til noget, som kræver behandling. Heldigvis er langt de fleste af problemerne helt normale, og man kan næsten gå hen og sige helt uundgåeligt, at ens barn også skal igennem det på et eller andet tidspunkt. 

Det er for eksempel højest sandsynligt, at har man en datter, så vil hun på et eller andet tidspunkt blive ramt af lusse-smitten, der hurtigt og nemt spreder sig blandt de især langhårede piger. En anden ting, som er helt normalt at børn bliver ramt af, er børneeksem. 

Er dit barn blevet ramt, så kan du læse med her for at finde ud af, hvordan du bedst kan hjælpe dit barn og få behandlet børneeksemen.

Børneeksem er ganske normalt 

Børneeksem eller atopisk eksem, som det også bliver kaldt, er noget, der ofte forekommer hos spædbørn fra de er nul til tolv måneder gamle. Når barnet er i denne alder, så forekommer eksemen oftest på kinderne, hagen, arme, ben og ryggen af hænderne. 

Børneeksem vil som regel opleves i form af kløe, rødt udslæt og at huden er meget tør. Det er ganske normalt, at ens barn kan blive udsat for børneeksem, men det er vigtigt, at det bliver behandlet. Børn med atopisk eksem er nemlig i større risiko for at få infektioner eller virus i huden, og det kan let sprede sig. Af den grund er det altså vigtigt, at man finder den rette behandling, så man kan få stoppet eksemen i at sprede sig. 

En god fugtighedscreme 

Som nævnt er et af kendetegnene ved børneeksem, at huden bliver enormt tør. Har ens barn fået børneeksem er det derfor godt for huden, at den bliver smurt ind i en god creme mod børneeksem. Det kan for eksempel være en creme som denne https://vitaminb12.dk/, der både er en vegansk creme, samt en creme med a vitamin. 

For at forebygge og behandle eksemen så bør man smøre huden ind i creme minimum to gange om dagen. Udover at forebygge kan cremen desuden være med til at mindske kløen og dermed forbedre barnets velvære. 

Det kan fortsat være en god idé at sørge for at barnets hud bliver smurt ind i creme, selv når børneeksemen er forsvundet. Årsagen til at det er vigtigt at få smurt huden ind er, at overhuden bliver mere tør på grund af at der sker en større fordampning af vand fra huden end normalt, og for at forebygge at dette sker igen bør huden smøres ind, både i de perioder, hvor eksemen er aktiv og i de eksemfri perioder.