3 måder atleter passer på deres krop

Svømmere skal også passe på deres krop

Atleter er kendt for at skubbe til grænserne for hvad den menneskelige krop kan opnå. Da Michael Phelps blev den mest succesfulde atlet for det fjerde OL i streg, var det ikke kun fordi han var en god svømmer. Og når cykelryttere cykler 3.400 kilometer på 21 dage under Tour De France, er det ikke kun fordi de er dygtige til at cykle. Det er resultatet af mange forgængere der i århundreder har presset den menneskelige krop til det yderste, sundhedspersonale bag atleterne og teknologiske fremskridt og forskning der konstant skubber til grænserne for hvad mennesker kan opnå.

Læs med og bliv klogere på nogle af de tricks som atleter benytter, når de skal præstere over længere perioder.

Søvn

Selvom det er en simpel ting at starte med, er søvn en relativt undervurderet faktor for kroppens sundhed. Mange undervurderer hvor stor en indflydelse søvn har på kroppens fysiske og mentale sundhed. En voksen skal have cirka 7-8 timers dyb søvn hver dag.

For atleter kan der være mange faktorer der spiller ind og påvirker deres søvnrytme, så som skiftende lokationer og senge samt lange rejser mellem destinationer. Din kost og dit forbrug af alkohol har også indflydelse på hvor god en søvn du får. Også skærmes blå lys har indflydelse på din søvn, og mange anbefaler at slukke helt for alle skærme en time inden du skal sove.

Kost

Kosten er en lige så vigtig del af en atlets vej til fysisk og mental sundhed. Under kost findes der mange forskellige teorier og fremgangsmetoder. Der findes alt fra fiskeolie og vitaminer til produkter lavet på CBD.

For personer der ønsker at blive stærkere eller at tabe sig, er kosten lige så vigtig som træningen. En sund og afbalanceret kost giver kroppen energi gennem hele dagen. Mange topatleter har kokke og ernæringsassistenter ansat på fuld tid til at sørge for at de får en sund og varieret kost.

Er man interesseret i CBD-produkter, er Cibdol et eksempel på et firma der sætter høje standarder til deres produkter og metoder for at kunne tilbyde de bedste produkter til deres kunder.

Isbad

Mange atleter der skal yde på et højt niveau over længere tid, benytter sig af isbad, der har samme funktion som den ispose du får hvis du har slået dig. Koldt vand bruges til at køle en muskelgruppe ned, og når muskler nedkøles, skåner det musklerne ved at reducere hævning og slid på musklerne efter brug.

Et isbad er i princippet en forvokset ispose, der blot har den funktion at den nedkøler flere muskelgrupper på én gang. Nedkøling af muskler gør også at kroppen bliver mindre udmattet, da den kolde temperatur trækker kroppens blodkar sammen.