Hvad kan man bruge en familieadvokat til?

Skrift på papir

Dette indhold er sponsoreret

Der findes mange forskellige typer advokater fra boligadvokater til familieadvokater. I denne artikel vil vi fokusere på hvad du kan bruge en familieadvokat til. 

Familieadvokaten

Der kan være flere forskellige årsager til at man skal bruge en familieadvokat. Der er dog en del årsager, som er noget mere hyppige end andre. De fleste, som vælger at finde en familieadvokat gør det, fordi der er sket store ændringer i deres liv. Det kan f.eks. være ved skilsmisse, dødsfald og ægteskab. Det er dog også ofte en god ide, at søge en familieadvokat allerede inden den store ændring kommer, hvis man har mulighed for at forudsige det. En familieadvokat kan nemlig bl.a. være med til at give dig et præcis overblik over din nuværende situation, såvel som belyse hvis der er noget, som du bør tage stilling til nu, da det ellers evt. kan give problemer senere i dit liv. 

Der kan altså med andre ord være mange forskellige årsager til, at man vælger at gøre brug af en familieadvokat. Alle former for familiesammensætninger og familiesituationer kan føre til, at man får brug for en familieadvokat og en familieadvokat kan altså hjælpe til i mange forskellige situationer. Typisk vil det som familieadvokaten kan hjælpe med være i form af at forklare hvordan situationer rent lovmæssigt skal løses. 

Udover det kan en familieadvokat hjælpe dig og din familie med at lave regler, kontrakter, osv., som kan redde jer fra pludseligt at stå i en situation, hvor man skal til at løse problemstillinger, som kan være meget svære at løse. Så er det typisk bedre at have aftalt det hele på forhånd.

Hvad kan en familieadvokat hjælpe dig med?

Nogle af de ting som en familieadvokat kan hjælpe dig med er f.eks.:

  • Rådgive dig og din familie om jeres nuværende familiemæssige situation
  • Rådgivning og oprettelse af en ægtepagt
  • Rådgivning og oprettelse af testamente
  • Giver overblik og rådgivning vedrørende en samejeoverenskomst
  • Rådgivning og hjælp i forhold til skilsmisse
  • Rådgivning og hjælp i forhold til børnesager

Der kan ske mange ting i en familie og det kan derfor være meget forskelligt hvad en familie har brug for hjælp til. Derudover vil hver situation typisk være forskellig i hver familie, så der kan være mange forskellige forhold og faktorer der spiller ind. Derfor kan en familieadvokat være en stor hjælp, da løsning af evt. problemer typisk vil kræve en stor lovmæssig viden, som man ikke har selv, men en familieadvokat besidder og kan bruge.