Sådan undgår du tørre og sprukne hænder

Der er rigtig mange, der oplever, at de har store problemer med både tørre og sprukne hænder. De fleste ved også godt, at de skal gøre noget ved det, men mange ved ikke, hvordan de helt konkret skal gøre noget ved det.

Er du en af dem, der ofte oplever, at du har tørre og sprukne hænder? I så fald kan der være flere årsager til det. Derfor er det ikke det samme, der ligger til grund for det for alle, om end det ofte er de samme ting, der er årsag til det.

Undgå rygning

Hvis du er ryger, er det ikke utænkeligt, at du har problemer med tørre og sprukne hænder. Derfor er der blot endnu en grund til at kvitte smøgerne, da det ikke blot er skidt for dit helbred og din økonomi, men også for din hud på hænderne.

Det er naturligvis ikke alle, der har let ved at lægge cigaretterne for sig, hvorfor mange ender med at give op. I denne forbindelse er det vigtigt at huske på, at du har flere ting til at motivere dig, da et rygestop vil gavne dig på mange punkter.

Brug håndcreme

Til trods for, at det er en af de mest effektive løsninger på tør hud, er der faktisk rigtig mange, der ikke får brugt en god håndcreme. Det er en skam, at der er mange, der undlader dette, da det bestemt er en af de mest effektive løsninger på problemet.

Er du en af dem, der ikke hidtil har fået skabt en vane med at gøre brug af håndcreme, er det vigtigt, at du begynder på dette. Du kan f.eks. vælge at lægge vejen forbi Revamil.dk, hvor du kan købe en creme med et højt indhold af honning, som er yderst gavnligt for din hud.

Pas på med for hyppig vask af hænder

Du har sikkert fået at vide op til flere gange gennem dit liv, at det er vigtigt, at du vasker dine hænder hyppigt. Det er dog mindst lige så vigtigt, at du ikke vasker dem for hyppigt, da det kan føre til tør hud på dine hænder.

Netop derfor er der mange, der har oplevet, at de har fået tørre og sprukne hænder under pandemien, da de mange gange i løbet af en dag har vasket hænder. Vasker du ikke hænder mange gange om dagen, er det dog næppe det, der er årsag til problemet.