Mange unge fravælger tandlægen

Tandlægen

Dette indhold er sponsoreret

I Danmark har vi længe haft gratis tandpleje til alle børn og unge under 18 år. Fremover vil unge mellem 18 og 21 år også kunne gå gratis til tandlægen. Den nye ordning træder i kraft fra midten af 2022 og bliver løbende implementeret frem mod 2025. Den nye ordning sker som følge af undersøgelser, der viser, at unge i høj grad fravælger tandlægen, når de selv skal betale. Det forsøger man at gøre op med nu, for det er utrolig vigtigt, at unge går regelmæssigt til tandlægen, så de ikke får alvorlige problemer med tænderne nu eller senere.

Unge nedprioriterer tandlægen

Desværre viser undersøgelser, at næsten halvdelen af unge mellem 18-24 år dropper de regelmæssige besøg hos tandlægen. Af den grund er der også mange tandlæger, som har foreslået politikerne at gøre det gratis for den aldersgruppe. Nu bliver det så i første omgang gratis for unge op til 21 år, og det er der mange tandlæger, der glæder sig over. Der er særligt mange unge i København, der nedprioriterer tandlægen til fordel for andre ting i budgettet, og det er rigtig ærgerligt, fordi det resulterer i at flere og flere unge oplever problemer med tænderne i en tidlig alder. Du bør derfor efterstræbe at finde penge i budgettet til tandeftersyn, og hvis du bor eller arbejder i nærheden af Frederiksberg, burde det være til at finde Tandlæge Frederiksberg

Det er nemt at skifte tandlæge

Hvis du allerede har en tandlæge, som du ikke har besøgt i lang tid, er det måske tid til at se dig om efter en anden. Det kan være, at du er flyttet langt væk fra din gamle tandlæge, og så er det på tide at skifte tandlæge. Du forestiller dig sikkert, at det er besværligt at skifte tandlæge, men det er det faktisk ikke. Det koster ingen penge at skifte tandlæge, og de har – i modsætning til læger – altid åbent for nye patienter. Det eneste du skal gøre er at booke en tid og møde op i klinikken. Det kan dog være en rigtig god idé, hvis du får din tidligere tandlæge til at sende din journal. Specielt hvis du har haft problemer med dine tænder tidligere. På den måde kan din nye tandlæge se, hvilke typer af behandlinger du har fået foretaget tidligere. Det er nemlig en stor hjælp for din nye tandlæge, og det bidrager til at sikre en dig en optimal behandling.