Hvad er forskellen mellem massageterapi og aromaterapi?

Aroma olier

Har du nogensinde undret dig over forskellen mellem massageterapi og aromaterapi? Hvis ja, er dette blogindlæg for dig. Jeg vil gennemgå nogle af forskellene mellem disse to behandlinger med dig for at hjælpe dig med at træffe en kvalificeret beslutning om, hvilken type behandling der passer bedst til dine behov til en afslappende spadag.

Først og fremmest er der deres ligheder. Begge typer behandlinger involverer olie eller duft, der påføres huden; de omfatter begge bevægelser, der styres af en uddannet professionel; begge kan også give afslapning, stresslindring, smertehåndtering og øget blodcirkulation. Men der er også vigtige forskelle!

Massageterapi indebærer dybt tryk på musklerne, mens aromaterapi omfatter blid berøring (nogle gange). Men vigtigst af alt er det, at massageterapi har vist sig at lindre kroniske smerter, mens forskning tyder på, at aromaterapi måske ikke har samme effekt.

Massageterapi er kropsarbejde der fokuserer på bløde væv, muskler og led

Massageterapi er en form for kropsarbejde, der fokuserer på de bløde væv, muskler og led. Massageterapeuter arbejder på at lindre kroniske smerter ved at lægge et dybt pres på musklerne.

Massageterapi kan anvendes som en supplerende behandling af medicinske tilstande som f.eks. gigt eller kræftbehandlinger som f.eks. kemoterapi. Det har også vist sig at kunne hjælpe mod angst- og depressionssymptomer.

En session kan vare fra et kvarter op til en time, afhængigt af hvilken type massage der udføres, og om det er en helkropsmassage eller blot et fokuseret område som f.eks. hovedet, armene, fødderne, hænderne eller benene.

Aromaterapi er en form for alternativ medicin hvor man bruger planteolier til at skabe terapeutiske virkninger

Aromaterapi er en form for alternativ medicin, hvor man bruger planteolier til at skabe terapeutiske virkninger. Metoden stammer fra traditionel kinesisk medicin og har været anvendt i forskellige kulturer rundt om i verden siden oldtiden.

I aromaterapi inhaleres æteriske olier typisk eller anvendes udvendigt til specifikke sundhedsformål som f.eks. afslapning eller lindring af følelsesmæssige lidelser. De forskellige menneskers fysiologi kan reagere forskelligt på disse behandlinger.

Nogle kan f.eks. opleve, at de får energi, mens andre kan opleve en beroligende effekt efter at være blevet udsat for visse dufte. Aromaterapi omfatter også fysiske metoder som f.eks. massagebehandling og badekure, selv om den ikke er begrænset til disse metoder alene.

En massageterapeut vil typisk arbejde på en person i en time eller mere

Massageterapi er en form for komplementær og alternativ medicin. Massageterapeuter arbejder på folks muskler for at mindske smerter, forbedre cirkulationen, løsne spændinger og slappe af. En massageterapeut vil typisk arbejde med en person i en time eller mere, afhængigt af dennes behov.

Aromaterapi bruger æteriske olier, der stammer fra planter som lavendel, pebermynte eller kamille, til at skabe forskellige dufte. Disse olier kan bruges i diffusere samt i massageteknikker som f.eks. refleksologi eller shiatsu.

Målet med aromaterapi er ikke kun at give afslapning, men også lindring af stressrelaterede lidelser som hovedpine og muskelømhed. Aromaterapeuter bruger denne teknik ved at sprøjte olien på huden eller bruge den som massageolie. Den kan også anvendes på kroppen gennem badekar.

Aromaterapi kræver typisk regelmæssige behandlinger, eller mindst to gange om ugen i en længere periode, for at kunne slappe af i personens muskler og holde stressniveauet nede.

En aromaterapeut bruger måske kun fem minutter med dig, da de hovedsagelig fokuserer på æteriske olier

Aromaterapi er en form for alternativ medicin, der bruger plantebaserede olier til at forbedre sundhed, humør og energi. Massageterapi er manipulation af blødt kropsvæv ved hjælp af en række forskellige teknikker for at lindre smerter eller muskelspændinger.

Selv om de er forskellige behandlinger baseret på deres ønskede resultat, forveksler mange mennesker aromaterapi med massageterapi, fordi en aromaterapeut måske kun bruger fem minutter med dig, da de primært fokuserer på æteriske olier til dit velvære, mens en massageterapeut måske bruger op til en time på at arbejde ud af knuder og stramme steder i dine muskler fra top til tå.

Hvis du leder efter lindring af stress eller angst, men ikke ønsker det helkropsmæssige pres fra en massageterapisession, så prøv i stedet at besøge en aromaterapeut, hvor de kan blande en blanding af æteriske olier til at blande med en bæreolie efter eget valg. Hvis du leder efter lindring af stress eller angst under din næste massagebehandling, så sørg for at spørge, om de også tilbyder aromaterapibehandlinger!