Du kan danse dig i form

Undervisning i dans

Sponsoreret indhold.

Er du ved at være godt træt af fitnesshold, hvor det kun handler om vægte, squats eller armbøjninger? Vil du gerne kunne få motioneret, uden det skal følges som en pinsel for dig? Så skal du eventuelt begynde til dans.

Du behøver ikke at være professionel danser for at få en god omgang træning. Og det bedste er, at du kan gøre det lige så intenst eller i et så lavt tempo, som du vil – det er helt op til dig. Læs mere om fordelene ved dans og dine muligheder i denne artikel. 

Fordelene ved at danse

Dans har en lang række fordele, der rækker langt ud over at få pulsen op. For det første er det en fantastisk måde at lindre stress på. Når du fokuserer på dine bevægelser og giver slip på dine hæmninger, er du ikke fokuseret på det, der stresser dig. Derudover kan dans være med til at forbedre din balance og koordination, samt øge din fleksibilitet og styrke dine muskler.  De andre fordele ved dans er bl.a. også:

  • Reducering af angst og depression 
  • Øge dit humør og din selvtillid 
  • Stor forbrænding af kalorier 

Der findes mange slags danseformer, som du kan overveje. Der er bl.a. standarddans, jazz dans og hiphop dans. Så du kan helt sikkert finde en danseform, der passer til din personlighed og interesser. Hver dans har sine fordele og ulemper, så det handler bare om at finde din personlige favorit!

Sådan kommer du i gang

Hvis du er nybegynder i dans, kan udsigten til at skulle danse foran andre virke skræmmende. Men der er masser af måder at komme let ind i det på. En mulighed er at få undervisning i dans hos et lokalt dansestudie. Hvis det lyder som et for stort engagement, er der også masser af instruktionsvideoer på nettet eller endda apps, der kan lære dig de grundlæggende trin, uden du skal sætte foden foran andre folk. Når du først har fået styr på nogle grundlæggende bevægelser og trin, kan du sætte noget musik på derhjemme og give den gas – du vil måske blive overrasket over, hvor sjovt du har det.

Prøv et professionel dansehold 

Hvis du gerne vil lære at danse som en professionel, er det værd at overveje at melde dig på et dansehold hos et dansestudie. Selvom det kan være dyrere end andre muligheder, er det også en god måde at møde nye mennesker og få venner, der deler din kærlighed til dans. For ikke at nævne, at du også får en yderst effektiv træning ud af det. Du vil kunne se tydelige resultater, hvis du forsætter med at danse og giver den gas hver gang.