Sunde, pæne tænder giver bedre livskvalitet

Lige meget om du er gammel eller ung, så bør alder ikke være en hindring for at få rettet dine tænder. Antallet af voksne danskere, der får rettet deres tænder har gennem de seneste år været stigende, og det er der også en god grund til. Der er nemlig mange fordele ved at få rettet sine tænder. Nogle af de bedste grunde til at få foretaget en tandretning er: Smukkere tænder, mere korrekt bid, pænere smil, færre nakke- og hovedpineproblemer og væsentligt mindre ømme muskler. 

Har du skæve tænder, overbid, underbid eller andet som gør, at det kunne være en oplagt mulighed at få foretaget en tandretning? I nogle tilfælde kan det være en nødvendighed at få foretaget en retning af dine tænder. Der findes mange mulige metoder, for retning af tænder. Dette øger chancen for at finde noget, der passer til dit ønske. 

Udførelse af en retning 

Der kan være mange forskellige måder at få foretaget en tandretning på. Det kan blandt andet være ved brug af en såkaldt invisalign. Det er en gennemsigtig bøjle, der er skræddersyet så den passer perfekt til lige netop dine tænder. Bøjlen generer hverken tunge, kinder eller læber mens den er i brug, og kan let tages ud, hvis det bliver nødvendigt.  

En anden populær metode er facader. Facader er en oplagt løsning, hvis der stilles særlige krav til udseendet af dine tænder uden det ser unaturligt ud. Facader er et porcelænsmateriale, der bliver specifikt tilpasset dine tænder, så du opnår et flot, elegant og naturligt resultat der matcher dine tænder naturlige form. 

foto: Unsplash

Efter tandrettelsen 

Efter en tandrettelse er det vigtigt at resultatet bliver vedligeholdt. Derfor vil kunden efter behandlingen få udleveret en plastikbøjle. Dette sørger for at dine tænder ikke rykker sig tilbage til deres oprindelige position. Alternativt vil det også være en mulighed at få sat en fin metaltråd bag på dine tænder. Metaltråden vil sikre at dine tænder ikke retter sig. Dette har nogenlunde samme funktion som plastikbøjlen.