Hvad er magnesium godt for og hvilken er bedst?

Magnesium er et mineral, der naturligt findes i kroppen. Magnesium kan blandt andet findes i muskler, væv og knogler. Det er som udgangspunkt vigtigt at få indtaget tilstrækkeligt magnesium gennem en varieret kost, men hvis ikke dette er muligt, kan det også tages som kosttilskud. Kroppen kan ikke få for meget, da overskydende mængder af magnesium vil blive udskilt via nyrerne. 

Mangel på magnesium i kroppen kan komme til udtryk gennem symptomer som muskelømhed, træthed, udmattelse, kvalme og madlede. Derfor er det vigtigt at få tilført kroppen tilstrækkelige mængder af magnesium. Den anbefalede mængde varierer fra køn til køn, og afhænger til dels af kost eller eventuelle sygdomme. En mængde på 350 mg for mænd og 280 mg for kvinder er dog den officielle anbefaling. Dette er noget, der tit kan opnås ved en sund varieret kost. 

Hvilken magnesium er bedst? 

Der findes mange typer af magnesium. Man kan både få det som piller, tabletter og i pulverform. Magnesium citrat er den mest almindelige form for magnesium som kosttilskud. Der er tilsat citrat, hvilket gør det lettere for kroppen at optage magnesium. Det er derfor ikke nødvendigt at indtage særligt store mængder magnesium dagligt, hvis det bruges som kosttilskud. 

foto: Unsplash

Magnesium i mad 

Der findes i rigtigt mange forskellige typer fødevare mængder af magnesium. Du behøver altså ikke altid at tage magnesium ved siden af din kost, hvis blot du spiser sundt og varieret. Nogle almindelige fødevarer med et større indhold af magnesium er blandt andre mørk chokolade, fisk og skaldyr, nødder, mejeriprodukter, kød og også ofte i frugt og grønt. Hvis du alligevel gerne vil bruge magnesium som kosttilskud, kan det tages samtidigt med et måltid. I de fleste tilfælde optages magnesium bedst sammen med mad. Derfor ville det være en oplagt og god ide at tage kosttilskuddet sammen med et måltid.