Alternative redskaber til træning og genoptræning i hjemmet

Genoptræning

Betalt blogindlæg

Der er mange måder, hvorpå man kan træne og genoptræne i hjemmet. Det kan enten ske helt uden udstyr – altså bare ved brug af egen krop og de mest almindelige møbler, som man alligevel har i hjemmet. Det kan også ske med udstyr af forskellig slags. Her findes både det traditionelle såsom romaskiner, løbebånd, håndvægte og elastikker, ligesom der findes det mere alternative udstyr.

Og det er lige netop alternative redskaber til træning og genoptræning i hjemmet, der er i fokus i denne artikel. Læs med og blive forhåbentligt lidt klogere.

Hvornår giver det mening at vælge alternative redskaber til træning?

Alternative redskaber til træning og genoptræning i hjemmet kan have en række fordele. Ofte bliver det anbefalet til dem, der enten oplever:

  • Ikke at have succes med brugen af traditionelle redskaber

eller

  • At have behov for træningsudstyr, der træner noget meget specifikt, som det mere gængse udstyr ikke kan klare (det kunne eksempelvis være træning i ridning eller golf – find eksempler længere nede)

Førstnævnte kan både handle om, at man ikke oplever resultater fra sin træning, men også, at man ikke får brugt udstyret, fordi det er uinspirerende. Af alternative redskaber kan der f.eks. nævnes en ridesimulator eller også kendt som en ridetræningsmaskine. Det er noget af det eneste udstyr, der kan bruges til netop ridetræning.

Det vil typisk være ved specialskader eller ved visse sportsgrene, at man har brug for alternative redskaber til henholdsvis genoptræning eller almindelig træning. Ofte vil de her redskaber være lidt dyrere end de mere gængse, men det vil i mange tilfælde være pengene værd. Resultaterne må nemlig forventes at være bedre. I næste afsnit vil vi komme med nogle konkrete eksempler på alternativt træningsudstyr. 

Forskellige eksempler på alternativt træningsudstyr

Det kan være lidt svært at forestille sig, hvad alternativt træningsudstyr kan være. Derfor har vi nedenfor lavet en lille oversigt med eksempler på, hvad begrebet dækker over. Som du ret hurtigt vil spotte, er det ofte udstyr, der er målrettet bestemte nicher. 

Eksempel 1: RidesimulatorEn ridesimulator er en sadel på en platform, der gør, at sadlen kan bevæge sig i en rytme, der minder om den man oplever, når man rider på en hest. Det kan være en god måde at træne sine rideevner samt de muskler, der er i brug, når man rider.Eksempel 2: Golf simulator
I en lidt anden boldgade har vi golf simulatorer. Disse simulatorer er tiltænkt golfspillere, der gerne vil holde deres golfevner intakte i vinterpausen e.l. Sådanne simulatorer er halvdyre, og derfor er det også primært golfklubber, der investerer i disse til deres medlemmer. Du har dog også mulighed for at købe en golf simulator til hjemmet, hvis du har pladsen og økonomien til det. Så kan du indrette dit eget lille golfområde i kælderen e.l.