6 om dagen – få en frugtordning på arbejdspladsen

Æbler

Det er almindelig kendt i den brede befolkning, at det anbefales, at man spiser ’6 om dagen’. Her snakker vi naturligvis frugt og grøntsager. Med 6 stykker frugt og grønt om dagen menes der helt konkret 600 gram frugt og grønt. Men i stedet for at veje sin frugt og sine grøntsager findes der måder, hvorigennem man nemt kan følge de nævnte anbefalinger. Endda uden at bruge sit tankeapparat mere end højst nødvendigt. 

Frugt til virksomheden

Som virksomhedsejer er det vigtigt, at éns ansatte holder sig skarpe i samtlige arbejdstimer. Og er der i en sammenhæng noget mere effektivt end et stykke frugt? Næppe. Det er mildest talt smart, at det i vore dage er muligt at få leveret frugt til virksomheder i frugtkurve og frugtkasser. Medarbejderne får et tiltrængt afbræk fra den, i nogle tilfælde, monotone arbejdsgang. De får en ekstra anledning til at se og snakke med deres kolleger. De får et skud frugtsukker, der rent fysisk skubber indsatsen i gang igen. 

Den gode smag

Frugt er sundt. Og sundhed behøver hverken at være en sur pligt eller en ærgerlig sanseoplevelse. Frugternes forskelligheder er ekstreme. Der er søde og modne æbler, saftige og spændstige pærer, syrlige druer, bløde bananer og kraftige sensommerblommer. Der findes frugt for enhver smag, og der findes altid frugt med masser af god smag. Frugt er på den måde en ekstremt taknemmelig størrelse. Det er i det hele taget svært at finde negative paroler om lige præcis frugt. Det er muligvis fødevarernes mest alsidige kategori. Og vi har adgang til langt det meste her i Danmark. 

Sund snack og god stemning

I børnehaver landet over spiser børnene frugt på specifikke tidspunkter hver dag. Det er dog ikke ensbetydende med, at frugtmødet er en begivenhed kun for børn. På alle arbejdspladser kan man bruge en kort frugtpause. Udover frugtsukkeret der rent fysiologisk kan sætte gang i krop og sind, kan mødet med kollegerne og chefen også sætte hverdagen i perspektiv, øge motivationen og give det sidste boost. Det lille spark bagi der kan give medarbejderen lysten til at gå den sidste meter sidst på dagen. Frugt er ikke bare frugt, når det kommer til gængse arbejdspladser. Det er et frirum, et sted hvor man kan snakke sammen, og hvor man kan finde sig selv og hinanden. En alsidig snack som enhver virksomhed burde indføre som et obligatorisk element.