Hvordan holder jeg mine børn beskæftiget derhjemme?

Dreng på trampolin

Dette indhold er sponsoreret

Vi kender det alle, og især her under corona. Vi forsøger at arbejde og være effektive, men børnene render rundt og forstyrrer, fordi skolen er lukket ned, og der er hjemmeundervisning. Det hindrer dig i at gøre dit arbejde fyldestgørende, og børnene keder sig og lever i en uinspireret hverdag. Men hvordan holder man dem beskæftiget? Det er et spørgsmål, som mange stiller sig selv i den hverdag, som vi lever lige nu med den globale pandemi. Vi har samlet et par gode råd til, hvordan du kan “slippe af” med dine børn i flere timer af gangen, så både de har det sjovt, og du får tid og ro til at arbejde.

En havetrampolin er et godt tidsfordriv

En rigtig god idé til at få børnene lidt ud af huset og ud i haven er at købe en havetrampolin. Trampoliner er ikke kun umådeligt sjove og rigtig godt tidsfordriv, men det er også rigtig god motion. Rigtig mange børn får ikke bevæget sig nok her under Corona, fordi fodboldklubber og legekammerater er lukket eller i isolation, og derfor er trampoliner en rigtig god måde at få børnene til at bevæge sig i timevis. De anbefalede 60 minutters motion går hurtigt, når man kan lave en leg ud af det, og det er enormt nemt for børn, når man har trampoliner til rådighed. Gode lege og tricks, som man kan foreslå børnene at prøve eller at øve sig i, er tag fat, saltoer, flik flak eller boldspil på trampoliner, stå på hænder eller generelt at forberede nogle øvelser eller sekvenser, som de senere kan vise frem til jer forældre. Der findes ikke noget mere underholdende for børn end at skulle forberede et show, som der senere er publikum på. 

Computerspil til indendørstypen

Et alternativ til trampolinsprings gode motion er at holde dit barn beskæftiget med computerspil. Andelen af unge, som har interesse for dette område er drastisk stigende, og rigtig mange unge bruger i forvejen timevis på værelset, hvor de spiller Counter Strike eller League of Legends eller lignende. Det kan godt være, at man som mor synes det er nørdet og spild af tid, men det er på mange måder også stimulerende for dit barns hjerne, og derudover er det også socialt, i den forstand at man taler eller chatter med sine venner, imens man spiller. Det er især en god ide her under corona, fordi det i forvejen er svært at holde kontakten til ens venner. Gaming er ihvertfald en god måde at holde både drenge og piger beskæftiget i mange timer af gangen derhjemme. Man kan eventuelt indføre en tidsbegrænsning på gaming i hjemmet, så man også kan komme ud og dyrke motion ved at hoppe på trampoliner.