Sådan kommer du i gang med træningen igen efter en skade

Workout

Har du også været igennem en skade i forbindelse med din træning, men er du nu ved at være klar i kroppen til at komme i gang med træningen igen? Så kan det være en god ide at skabe sig et overblik over, hvad du egentlig skal tænke over, når du skal i gang med at træne igen efter en skade. Læs med i artiklen her og bliv klogere på netop dette.

Overvej fysioterapi

Når du skal i gang med at træne igen efter en skade, kan det faktisk være en god ide at opsøge en fysioterapeut til at hjælpe dig godt i gang igen. Det kan især være en god ide, hvis du ikke helt ved, om du mon faktisk er klar til at gå i gang med træningen igen eller ej. Nogle gange kan man nemlig godt føle sig klar, men egentlig ikke helt være det. Her kan det som sagt være godt at få en andens faglige vurdering. Fysioterapi er nemlig en form for behandlingsmetode eller aktivitet, der skal hjælpe dig til at fungere bedst muligt i kroppen. Fysioterapi kan forebygge eller behandle lidelser i kroppen og retter sig især mod de dele af kroppen, du bruger, når du bevæger dig – altså dine muskler. På linket her kan du finde en god fysioterapeut Helsingør. Så kan du komme i gang med din træning igen.

Start roligt ud igen

Når du så har fået grønt lys fra din fysioterapeut til at starte træningen op igen, er det en rigtig god ide at starte stille og roligt ud, så du ikke kommer til at overanstrenge dig selv og derved skabe en ny skade i din krop. Det kan nemlig være utrolig farligt at starte for hårdt ud med træningen igen efter en skade, da man så kan risikere at få en ny skade på de muskler, som skal overkompensere for den allerede skadede muskel, eller du kan risikere at gøre den skade, du allerede har, endnu værre og få den til at blusse op igen. Hvis du var en løber før, kan du overveje at starte ud med et træningsprogram for helt nybegyndere. Så kan du starte ud, ligesom hvis du ikke havde løbet før. Det er nemlig langt bedre at træne mindre, end du måske føler, du kan, end at gå all-in og så skade sig selv endnu mere.